De Knallende Hitschijf Week 23

Maurice Groeneweg – Als je bij me bent

Voor Maurice Groeneweg betekent de samenwerking met Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties en opnamestudio Sonic Solutions op muzikaal gebied een enorme stap voorwaarts. In de 14 jaar dat de uit Hellevoetsluis afkomstige entertainer actief bezig is met zijn muzikale carrière heeft hij al een aantal singles opgenomen, maar die hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. Omdat Maurice daarom besloot om een andere weg te gaan volgen struinde hij internet af en kwam op een gegeven moment uit bij Rood-Hit-Blauw. Die naam kwam Maurice bekend voor en via mailcontact vroeg hij om aanvullende informatie. Maurice: ‘Vrij snel kreeg ik van Ronald Visch als antwoord terug dat hij een platenlabel was en geen liedjes produceerde. Toch gaf hij aan dat een gesprek wellicht de moeite waard was om het één en ander uit te leggen. Die afspraak was ook snel gemaakt. Ronald noemde een aan producers waar veel artiesten graag mee samenwerken. Als optie werd ook Joris van Dijk (SonicSolutions) genoemd. Nadat ik een aantal producties uit zijn studio had beluisterd was het voor mij duidelijk. Ik wilde graag met hem werken aan een nieuwe single. Joris bracht mij in contact met tekstschrijver Hans Louws. Na telefonisch contact met Hans gaf ik aan dat ik een swingend en meezingbaar lied wilde hebben met als onderwerp de liefde. Ik kreeg kippenvel toen ik de tekst ontving. Het is heel bizar, maar het is precies omschreven zoals het privé bij mij gaande is. Het gaat namelijk over het feit dat ik met een vrouw de mooiste momenten heb beleefd. Zij liet mij van de kleinste dingen genieten. Het is gewoon autobiografisch en het eindresultaat is echt verbluffend. Mensen uit mijn omgeving gaven al aan dat dit de beste plaat is die ik tot heden heb uitgebracht. Ik ben daarom ook heel benieuwd naar de reacties van het publiek.’

Met dank aan: Score Promotions

De Knallende Hitschijf wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

Bekijk hier de videoclip: