Ronn Amsterdam

Biografie Ronn Amsterdam

Ronn geboren en getogen in Amsterdam hedendaags woonachtig in het Gelderse Wijchen.

Ronn is begonnen op zijn 16e jaar. In de jaren 80 heeft hij een cd single gemaakt voor de nabestaanden van de aardbeving in Turkije “Song for Erzincan” ( Plaatsje in Turkije) waaraan meerdere collega artiesten meewerkten o.a Oscar Harris, Donna Lynton, Shirley Swerus, Rob Zorn, Johnny Romein en vele andere… Helaas nooit uitgebracht want een week later trof de aardbeving ons eigen kikkerlandje.

Eind jaren 80 bracht Ronn ook nog een Engelstalig cd single “The only one i ever loved”.

Ronn heeft ook veel aan talentenjachten meegedaan en eindigde altijd bij de eerste drie.  Hij begon ook in die tijd al met het schrijven van teksten. Er staan voor de komende tijd nog meer eigen geschreven nummers  klaar om uit te gaan brengen. Oktober 2017 bracht hij uit  “Mijn Amsterdam”.

Een geweldige ode die hij brengt aan zijn geboorte stad Amsterdam.

Het nummer straalt één en al weemoed en gezelligheid uit voor een ieder die onze hoofdstad lief heeft. “Mijn Amsterdam” wordt na het beluisteren een beetje van ons allemaal. De clip van deze single is te vinden op Youtube met daarin mooie beelden van onze hoofdstad.Op 1 April jl bracht hij de single “Door Jou” uit. Een verrassende single wat hij ook weer zelf geschreven heeft en de productie lag in handen van zijn nieuwe producers Paolo de Bonis & Pim Schipperheijn. Zijn hart en ziel ligt in de muziek en leeft er ook voor. Ronn een zanger met een warme stem waar we nog veel van zullen gaan horen!

Kijk ook eens op mijn website klik hier