Daniela Alfinito

Biografie Daniela Alfinito

 

Daniela werd in 1971 geboren aan de rand van de Vogelsberg in Villingen. Ze bracht haar jeugd door in een muzikaal gezin en erfde haar talent van haar vader en overgrootvader. De dochter van Bernd Ulrich en de nicht van Karl-Heinz Ulrich (“The Amigos”) stonden op 7-jarige leeftijd voor het eerst op het podium. Wanneer ze maar kon en mocht, vergezelde ze de twee. Daniela zei: “Ik sta graag op het podium met mijn vader en mijn oom. Het geeft me veel plezier om muziek te maken met de “Amigo’s” en om de mensen om ons heen gelukkig te maken. “Maar Daniela realiseerde zich al snel dat het leven niet alleen om muziek en vreugde gaat en koos voor een beroep dat voor haar erg belangrijk is: “Ik heb bewust geleerd om ouderenverpleegkundige te worden. Omgaan met mensen en liefdevolle zorg zijn altijd belangrijk voor me geweest. Iedereen heeft het recht om waardig oud te worden en de hulp te krijgen die hij nodig heeft. Daar wil ik mijn bijdrage aan leveren. ”Gelukkig getrouwd sinds 1995, heeft het leven van DANIELA ALFINITO nog een hoofdrol in petto, die ze graag vervult en met vlag en wimpel beheerst: als moeder van een inmiddels 20-jarige zoon.

De artiest:
Zelfverzekerd – authentiek – soulvol, dit zijn de handelsmerken van DANIELA ALFINITO. Maar dat betekent niet al haar artistieke attributen: Daniela’s sensuele stem en haar buitengewone aanwezigheid zijn zeer herkenbaar. Hun gemak om muziek te interpreteren, de luisteraar te raken en te boeien, is individueel en zeer emotioneel. Als vrouwelijke stem van de “Amigo’s” vergezelde Daniela vanaf 2003 regelmatig vader en oom naar hun concerten.
Maar het verlangen naar een solocarrière en om muzikaal op eigen benen te staan ​​groeide en kwam voor het eerst uit in 2008 met haar debuutalbum “Bahnhof der Sehnsucht”. In hetzelfde jaar ontving DANIELA ALFINITO 2 gouden cd’s voor de titel ‘The White Splendor’, die ze zong op het kerstalbum ‘Amigos’, evenals een andere gouden cd voor de koorzang op het ‘Amigos’ album ‘Longing that burns like fire “.

Het album “Wahnsinn”
Dit is de naam van het 2e studioalbum na “Bahnhof der Sehnsucht” van DANIELA ALFINITO. En elk van de 13 gevarieerde titels kan ook worden omschreven als pure waanzin. Zelfs het openingsnummer “Memory” toont een kunstenaar die een talent heeft voor het interpreteren van romantische teksten. “Star in my sky” laat op indrukwekkende wijze zien hoeveel gevoel en toewijding Daniela’s stem heeft. Het titelnummer “When the madness is over” weet met zijn voortstuwende ritme in een mum van tijd de dansvloeren te vullen. De energieke hit, die de verwerking van een mislukte liefde weerspiegelt en verliefdheid niet negeert, beschrijft een situatie met door verlangen doordrenkte beelden en gunstige woorden die veel mensen vanuit de ziel zouden moeten spreken. Het duet “Junge Engel” is een heel bijzondere muzikale parel. Met hartverwarmende woorden registreert de prachtige ballade de vader-dochterrelatie, die zowel eerlijk als ontroerend is. Dit is waar Daniela’s trots en dankbaarheid naar voren komt die ze voelt voor haar vader. Met zijn aanstekelijke refrein belooft de pittige compositie “Geh´ noch” een generatieoverschrijdende hit te worden. Zowel de pakkende melodie als het buitengewoon interessante onderwerp met precies passende tekstregels zijn ideaal om mee te zingen en mee te dansen. Met de bijna zeven minuten durende “Der Wahnsinn Hit-Mix” komen ook Daniela-fans die gek zijn op dansen aan hun trekken.

Het album “KOM EN DANS MET MIR”
Daniela Alfinito presenteert haar derde album “KOMM UND TANZ MIT MIR” (release: 8 juni 2012). De prachtige hit werd opnieuw gecomponeerd door Michael en Mark Dorth, hun vader Bernd Ulrich en oom Karl-Heinz Ulrich (zowel componist als tekstschrijver, koorzang). De nieuwe schijf bevat 12 solotracks, 1 hitmix en een duet met Stefan MIcha en brengt Daniela’s speciale vocale kwaliteiten naar voren. Ze zal dus trouwe fans inspireren met haar muziek en zeker ook nieuwe winnen. De titel van het nieuwe album is tevens de opener van het nieuwe album …

Het album “A bit to die …”
Liefde is niet altijd alleen maar een glinsterende regenboog, soms heeft het ook pijnlijke momenten – niemand zingt over beide kanten van dezelfde medaille zo soulvol en authentiek als Daniela Alfinito. Dit is precies wat tot uiting komt in haar nieuwe album “A bit of die”, dat op 29 mei 2015 zal verschijnen. Daniela Alfinito heeft romantische en bedachtzame titels gecombineerd die ze zingt met haar onmiskenbare warme stem, vol verlangen, soulvol, maar altijd vol moed. “Die a bit” – de albumtitel klinkt in eerste instantie een beetje martial, maar hij gaat door