Willem de Bie Music Promotion

In de muziekwereld wordt vaak gesproken over een plugger. Willem de Bie van ‘Willem de Bie Music Promotion’ zit inmiddels zo’n 15 jaar in ‘het vak’, waarvan de laatste jaren als freelance plugger. Daarvoor produceerde hij voor RTV Apeldoorn het goed bekeken muziekprogramma ‘Made in Holland’. Omdat Willem op een gegeven moment van Apeldoorn naar Coevorden verhuisde kwam daar een eind aan.

Als artiesten een single hebben opgenomen willen ze natuurlijk dat het nummer bij een groot aantal Nederlandstalige radiostations op de playlist komt te staan. De eventueel ondersteunende videoclip moet naar de clipzenders worden gestuurd. Daarnaast moet de schrijvende pers natuurlijk ook op de hoogte worden gesteld van de nieuwe release. ‘En dat zijn nog maar een paar taken die ik als plugger regel’, onthult Willem.

Mond op mond reclame is voor Willem heel belangrijk. ‘Ik probeer voor iedereen het onderste uit de kan te halen. Dat lukt overigens niet altijd. Daarom geef ik ook geen garantie dat het product daadwerkelijk gedraaid wordt op de radio. Ik weet dat mijn naam in de wandelgangen regelmatig langskomt. Daarom bezoek ik tegenwoordig veel evenementen waar ik mijn hoofd laat zien. Pasgeleden kreeg ik nog van zeer goed aangeschreven clipproducent/ tekstschrijver te horen dat ik me niet zo bescheiden moest opstellen……”Je bent gewoon goed”, kreeg ik te horen. Dat doet me goed’, glundert Willem.

In het verleden ging Willem met elk product dat hij kreeg aangeboden op stap. Tegenwoordig is hij veel kieskeuriger geworden en durft ook ‘nee’ te verkopen. Hij geeft je een eerlijke mening over de kans van slagen. Wil je meer info, neem dan vrijblijvend contact op met Willem de Bie 06-4325 9755.

 

Klik hier om naar ons facebookpagina te gaan.