De Knallende Hitschijf Week 17

 

Crazy Accordions – Mijn Accordion

De Crazy Accordeons kondigden vorige week op hun Facebookpagina aan dat op 30 maart hun nieuwe single ‘Mijn accordeon’ zal verschijnen. Wat ze op dat moment nog niet konden en mochten zeggen is, dat ze op maandag 29 maart om 21.30 uur als deelnemers van het SBS 6 programma ‘Ik geloof in mij’ te zien waren en werden voorgesteld aan televisiekijkend Nederland. Marco & Monique timmeren vanaf 2019 al hard aan de weg om hun naamsbekendheid te vergroten. Er stonden in 2020 en 2021 een aantal bijzondere grote optredens gepland, maar vanwege Covid-19 werden deze geannuleerd. Muzikaal gezien bleef het echter niet stil. Inmiddels hebben De Crazy Accordeons al een 5-tal instrumentale nummers gelanceerd, waarvan het grootste gedeelte verscheen bij Rood-Hit-Blauw produkties. Platenbaas Ronald Visch kan niet anders dan heel erg blij zijn met de deelname van Marco & Monique aan ‘Ik geloof in mij’. Voor wat betreft de nieuwe single ‘Mijn accordeon’, deze is anders dan wat de Crazy Accordeons tot nu toe hebben uitgebracht. Er wordt nu namelijk door Monique in gezongen, maar de aandacht gaat toch echt wel naar de accordeon. ‘Ik zing over blinkende accordeons die vol melancholie de klanken van het leven laten horen. Ook worden namen genoemd van artiesten die de accordeon hoog in het vaandel hebben staan. Zowel de tekst als de vrolijke accordeonpartijen zijn bedacht door Emile Hartkamp. Hij weet precies wat in ons straatje past. Alles zit erop en aan. Het begint rustig, maar binnen de korste keren is het één groot FEEST’, meent Monique. 
 

De Knallende Hitschijf wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kapper Zegt U Het Maar

 

Bekijk hier de videoclip: