De Knallende Hitschijf Week 28

Henk Smit – Waar moet ik beginnen
Eigenlijk is het best grappig om te weten hoe Frank Verkooyen het voor elkaar kreeg om Henk Smit over te halen om een eigen single op te nemen. Henk is namelijk de stiefzoon van Frank Verkooyen. Onder het genot van een pilsje begon Henk spontaan te zingen. Frank merkte op dat het niet eens zo heel slecht was en stelde voor om samen een liedje te gaan maken. Henk gaf aan dat hij de muziekstijl van Nelis Leeman leuk vond. Frank heeft ondanks de nodige biertjes die hij genuttigd had woord gehouden en kondigde een tijdje later de demo aan. Frank had zelf het arrangement én de melodielijn gemaakt. Rick ter Meer heeft de tekst geschreven. In de tussentijd had Henk al een afspraak gemaakt met zangcoach Dian Senders. ‘Inmiddels ben ik daar vier keer geweest. Ze gaf aan dat ik het zingen in me had en dat we nu de puntjes op de i moesten gaan zetten. Ik had nooit verwacht dat het zover zou komen. Ondertussen bracht ik ook een bezoekje aan de The Boom! Music studio van Frank in Breda. Frank stelde me tijdens de opname van m’n allereerste single ‘Waar moet ik beginnen’ erg op m’n gemak. Nadat ik het eindresultaat hoorde, waar ook Daniël Metz, Marcel Fisser en Dian Senders hun medewerking aan hadden verleend, was ik erg enthousiast. Frank en ik hebben afgesproken dat we een eigen repertoire gaan maken en het serieus aan gaan pakken. Ik ben zo blij dat ik deze stap heb durven zetten. Ik ga nu gasgeven…..’, glundert Henk.

De Knallende Hitschijf wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ton de Vos Hairstylist

 

 

Bekijk hier de videoclip: