De Knallende Hitschijf Week 21

Denny de Klerk Ft. N.I.C.K. – Mijn nummer een

Denny de Klerk heeft zijn nieuwe single ‘Mijn nr.1’ die bij Rood-Hit-Blauw produkties verschijnt te danken aan Ruby van Urk. Ruby kwam met het idee om ‘Never gonna give you up’ van Rick Astley nieuw leven in te blazen. Nadat Denny het nummer beluisterde was hij meteen enthousiast.

De uit Amsterdam afkomstige zanger zocht naar een leuke passende Nederlandstalige tekst.. Hij nam contact op met tekstschrijver Pierre Biesterveld die de uitdaging aanging. ‘Pierre gaf aan dat het misschien wel leuk zou zijn om rapper N.I.C.K. te vragen of hij een bijdrage wilde leveren. Dat vond ik een prima plan. Pierre heeft vervolgens alles in werking gesteld om zijn idee uit te werken. N.I.C.K. besloot om z’n medewerking te verlenen. Zijn stem komt overeen met die van Lange Frans. Iedereen die ik ‘Mijn nr.1’ heb laten horen dachten echt dat Lange Frans de rappassages had ingezongen’, glundert Denny.

De opnames vonden, net voordat de coronacrisis zich openbaarde, plaats bij Sonic Solutions in Roosendaal. ‘Er was nog geen vuiltje aan de lucht. De releaseparty zou plaatsvinden op 25 april en er werd een afspraak gemaakt met Thijs Aldenzee om een clip op te nemen. De maatregelen die de regering oplegde had een behoorlijke impact m.b.t. de clipopname. Normaal gesproken worden de beelden in 1 dag geschoten. We hadden nu 3 dagdelen nodig om te filmen. Toch is het een flitsende clip geworden met Roze poedel Las Vegas, Figuranten, Vuurspuwers en Danseressen’, onthult Denny.

 

De Knallende Hitschijf wordt mede mogelijk gemaakt door:0913

Ton de Vos Hairstylist

 

 

Bekijk hier de videoclip: