De Knallende Hitschijf Week 35

Jeffrey van Es – Vrienden
Al meer dan 18 jaar is de Leidse zanger Jeffrey van Es bezig met zijn zangcarrière. 10 jaar geleden heeft de zanger een nummer ingezongen, maar daar trad hij alleen mee op. Een echte single is er nooit van gekomen. Totdat een bezoek aan Unity NL hem inspireerde tot het maken van zijn eerste single: ‘Vrienden’. Het uitwerken van zijn ideeën voor zijn single deed hij niet alleen. ‘Ik vertelde bijvoorbeeld aan de studio dat vrienden een belangrijke rol in m’n leven spelen. Linda Baarbe kreeg de opdracht om daar een tekst over te schrijven. Ze heeft er werkelijk een mooie draai aan gegeven en ik ben bijzonder trots op het liedje’ vertelt Jeffrey. Om de single te publiceren ging de zanger naar platenmaatschappij Rood-Hit-Blauw. ‘Samen met m’n vader, die me vanaf het begin al steunt, heb ik een afspraak gemaakt met Ronald Visch. Er ging een wereld voor ons open. Ik wist niet dat er zoveel bij kwam kijken om een single uit te brengen’, aldus Jeffrey. Om aan de videoclip een persoonlijk tintje te geven heeft Jeffrey een aantal collega’s, vrienden, kennissen en familieleden gevraagd om te figureren. De uitbaters van Café van Hout behoren ook tot z’n vriendenkring, dus de locatie was snel gevonden.

 

De Knallende Hitschijf wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ton de Vos Hairstylist

 

 

Beluister hier de single: