De Knallende Hitschijf Week 49

Nick Brinkhuis – Jij laat me leven

Met z’n nieuwe single ‘Jij laat me leven’ laat Nick Brinkhuis horen dat hij het onderste uit de kan heeft gehaald. Omdat de uit Nijverdal afkomstige zanger een keer iets anders wilde proberen ging hij in zee met Manfred Jongenelis. Vanaf het begin van z’n muzikale carrière ging hij voor de opnames van z’n singles naar producer Frank Verkooyen, maar omdat Nick vond dat z’n nieuwe sound beter tot z’n recht kwam bij Manfred besloot hij over te stappen.

‘Jij laat me leven’ is geschreven en geproduceerd door Manfred. Vanaf de intro is al te horen dat er gebruik is gemaakt van een aantal life instrumenten waaronder een accordeon en een Spaanse gitaar bespeeld door Marcel Fisser. Bijzonder trots is Nick op de medewerking van Zonzo Basily die op voortreffelijke wijze het gipsy gitaarwerk voor z’n rekening nam.

In de clip wordt de verhaallijn perfect uitgebeeld. ‘Ik ga met een vriendin op stap en wil haar zeggen dat ik meer voor haar voel dan alleen vriendschap. Ik probeer een relatie te beginnen, maar op het laatste moment loopt het in de soep’, verklaart Nick.

 

De Knallende Hitschijf wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ton de Vos Hairstylist

Bekijk hier de videoclip: