De Knallende Hitschijf Week 43

Gebroeders Knipping – Man…vrouw…of geen van twee

Homo’s, lesbo’s en transseksuelen krijgen steun uit onverwachte hoek. De volkszangers Jean en Joey Knipping, populair in het piratencicuit, hebben een vrolijk lied opgenomen met als titel Man..vrouw…of geen van twee.

Met een hilarisch clipje erbij. Het begint als wals en het refrein is geschikt voor een polonaise. Qua muziek is het een echte feestklassieker.

Jean Knipping senior, vader van de zingende huisschilders en zelf ook zanger, heeft het nummer geschreven. ,,De melodie is van Gradus van Nimwegen’’, relativeert hij. ,,Ik heb er een nieuwe tekst op gemaakt. De aanleiding was de discussie over genderneutrale toiletten. Het is een lied met een boodschap dat iedereen mag zijn wie hij is.’’

Het refrein eindigt met de zin: We kunnen toch leven, want niemand is raar. Wat je ook bent of doet, dat is toch geen bezwaar. ,,Zo kijken wij er tegenaan’’, zegt Knipping. ,,Het vorige lied van de jongens,

Hé schatje, is veel beluisterd en bekeken op Dumpert. We hopen dat dit ook goed aanslaat.’’

De Knallende Hitschijf wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ton de Vos Hairstylist

Bekijk hier de videoclip: